El Museu Tàpies tancarà temporalment per canvi d’exposicions del 24 de juny al 19 de juliol de 2024. Gràcies per la vostra comprensió.

Les cadires de Tàpies. Félix Denuit


Entrades

 

 

Les cadires de Tàpies és un cicle d’accions sonores de caràcter multidisciplinari organitzat en el marc de l’Any Tàpies a la Fundació homònima i amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

 

Es tracta d’una proposta que posa al centre la veu i la paraula per fer un acompanyament sonor a la memòria oral. Així doncs, cadascuna de les tretze sessions comptarà amb la presència d’un creador que partirà de la cadira com a element performatiu per reconnectar amb l’univers creatiu de l’artista des dels llenguatges expressius i les posades en escena d’avui.

 

La segona cadira de Tàpies, titulada T.N.T: Tàpies Nou Testament, serà concebuda per Félix Denuit, un heterònim de Xavier Bassas que ja fa molts anys que porta a terme performances en què la poesia pensa i la filosofia delira. Denuit considera que les obres d’Antoni Tàpies van suposar una explosió en el panorama artístic. Una manera detonant, fins i tot subversiva, de tractar el quadre, la pintura, els colors i un munt de coses quotidianes i espirituals.

 

– Però com provocar avui una nova explosió Tàpies?

– El trinitrotoluè és un compost químic molt explosiu, conegut com a TNT.

– I té, de fet, el mateix color groc que el vernís d’alguns dels seus quadres.

– Llavors saps on trobar TNT? Com fer-lo explotar?

– Sí.

 

_________

 

· Veus: Marta Fiol
· Muntatge audiovisual: Juan Carlos Quindós

 

 Organitzadors