Take the 5:10 to Dreamland. Taller de collage


Entrades

 

 

Bruce Conner va desconstruir i experimentar amb imatges d’arxiu, tant del passat com de la cultura de masses del seu temps. Les va remesclar en peces poètiques i subversives, amb formats híbrids i jocs perceptius. En aquest taller ens apropiarem d’imatges de diaris, fotografies i revistes d’ahir i d’avui per barrejar-les amb fragments de textos, propostes de dibuix o pistes de so i provocar accidents, acumulacions i significats nous. A partir d’exercicis intuïtius, d’atzars o de restriccions explorarem tècniques i possibilitats del collage per pujar al tren i anar allà on tot és possible, fent referència al títol del seu film Take the 5:10 to Dreamland.

 

Teresa Rubio és mediadora cultural, educadora d’art i artista especialitzada en collage. Va estudiar Història de l’art a la Universitat de Salamanca i Siena. Va obtenir el diploma d’estudis avançats a la Universitat de Barcelona i és Màster de Crítica d’art i Comunicació per la Universitat de Girona. Ha codirigit el servei educatiu del Centre d’art Tecla Sala de l’Hospitalet (2008-2020) i el projecte de mediació What the Cell! Una mirada macro a la unitat de la vida al Centre d’art La Capella (2020-2022). Actualment col·labora amb la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona i Apropa Cultura, entre d’altres.

 

Especialitzada en l’educació a museus, treballa amb el potencial imaginatiu, poètic i crític dels processos artístics per generar espais de trobada i connexió entre l’art i la vida. Aplica metodologies artístiques a situacions d’aprenentatge on es fomenta l’experimentació i el treball amb el cos i els sentits. Li interessa el treball amb la diversitat i els afectes, i la pràctica del collage.