Dates
30.11.2024 | 10:30-13:00
Categoria
Educació
Durada
2h i 30 min.
Preu
Activitat gratuïta.
Cal fer reserva prèvia a: inscripcions@museutapies.org
rizoma {quadern d’apunts} intel·ligència vegetal. Una deriva
En el marc del programa Espai C i del projecte de recerca-acció rizoma {quadern d’apunts} intel·ligència vegetal de l’artista Anita García, es proposa una deriva al voltant del Museu Tàpies. Una deriva és una caminada, habitualment urbana, que no té una destinació específica. Anita García utilitza aquesta pràctica com una eina d’investigació en la seva recerca sobre com percebem les espècies vegetals i com ens hi relacionem. Amb les observacions que s’extreguin d’aquesta deriva i dels altres processos de recerca, l’artista vol crear eines de divulgació i aprenentatge per integrar en projectes de disseny social, de mediació artística-comunitària oberts a programes d’educació formal i informal, que promoguin la consciència ecològica i la convivència multiespècie.
L’activitat s’adreça a persones de totes les edats interessades en l’art i l’educació.
Anita García és llicenciada en disseny, amb un recorregut professional dins de l’ecodisseny, l’art, la mediació i el disseny social. Té experiència en gestió cultural, docència, consultoria en educació i sostenibilitat, projectes de recerca i mediació artística, participació i cocreació ciutadana.
Com a artista investiga i centra la seva obra en el diàleg entre l’art, la ciència i el disseny. S’inspira en la naturalesa i explora per entendre’s com un ésser emocional-sensorial en convivència amb la resta d’éssers vius. Amb el seu treball reflexiona per crear bases crítiques/creatives/conceptuals per col·laborar en accions que fomentin l’equilibri social, mediambiental i econòmic.
Com a dissenyadora social i mediadora artística-comunitària dissenya tallers, accions, kits, dispositius i maletes educatives. Conceptualitza, facilita i coordina projectes dirigits a entitats educatives, culturals, empreses, administració pública i col·lectius. A més, aborda temes diversos com la perspectiva de gènere, els drets humans, el medi ambient, l’arquitectura, el paisatge, l’espai públic i la convivència.
Dates
30.11.2024 | 10:30-13:00
Categoria
Educació
Durada
2h i 30 min.
Preu
Activitat gratuïta.
Cal fer reserva prèvia a: inscripcions@museutapies.org