El Museu Tàpies tancarà temporalment per canvi d’exposicions del 24 de juny al 19 de juliol de 2024. Gràcies per la vostra comprensió.

Loading Events

Taller intensiu per a estudiants amb l’artista ghanès Serge Clottey

Dates

31 maig


Categoria

Programa públic


Lloc de trobada

Eina


Fes-te amic

 

einaidea convoca a estudiants per unir-se a un taller intensiu de 3 setmanes amb l’artista ghanès Serge Clottey i en col·laboració amb la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. L’objectiu és la construcció col·laborativa d’una gran peça mural, un objecte modular de plàstic reciclat, la instal·lació de la qual anirà també acompanyada d’un acte performatiu en l’espai públic. L’equip de treball estarà format per estudiants que col·laboraran amb L’estudi de Serge Clottey i amb integrants de la cooperativa afrodescendent Periferia Cimarronas.

El projecte emergeix de la pràctica de Serge Clottey al voltant del que l’artista ha anomenat “Afrogallonism”. L’abundància de garrafes (“gallons”) de plàstic groc al continent Africà fa visible la seva història geopolítica però també el seu present neocolonial. La reutilització de fragments d’aquest material —tallats, perforats i cosits a mà— així com la seva iteració i reconfiguració serveix en la seva obra com a model de redistribució, així com vehicle de reflexió entorn la realitat migratòria i econòmica del continent Africà.

Després de la construcció i instal·lació de la peça Més enllà de la pell sobre la façana de la Fundació Antoni Tàpies, el dimarts 2 de juliol tindrà lloc una acció performativa concebuda per Clottey juntament amb totxs lxs participants.

El taller/emboscada, co-organitzat per einaidea i la Fundació Antoni Tàpies, tindrà lloc de dilluns a divendres entre el 13-28 juny, de 15-21h, a Eina Bosc. Cada estudiant rebrà una remuneració de 250€ per a la seva participació al taller.

Si t’interessa, envia una breu nota d’interès a caterina.miralles@ftapies.com abans del 31 de maig.